Historie

Een nieuwe keuken kopen kunt u overal. Maar een keuken precies naar smaak en perfect geplaatst krijgen, daar komt meer bij kijken. Floris Keukens heeft uitsluitend de betere merken in het assortiment. Tel ons vakmanschap daarbij op en u heeft de garantie dat u eindeloos plezier gaat beleven aan uw nieuwe Floris keuken.

Rond 1930 komt de eerste zoon van Cees in het bedrijf werken. Zodra hij zijn rijbewijs heeft gehaald, gaat hij als chauffeur rijden met ladingen zand, grind en sintels. Zo ontstaat een nieuwe tak binnen het bedrijf: transport.

In 1948 wordt een groot stuk grond aan de Zaan gekocht: dé geschikte locatie om de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden met een grootschalige opzet van het bedrijf in grondwerk, bouwmaterialen en transport.

In de volgende jaren komen alle zes de zonen in het bedrijf werken en groeit het bedrijf gestaag. De sterke ontwikkeling van de industrie in de Zaanstreek heeft in de jaren ’60 een landelijke impact. Als leverancier van grond- bouwmaterialen én als vervoerder vervult het familiebedrijf Floris op de achtergrond een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Zaanstreek.

De groei van het bedrijf, de grotere opdrachten en de striktere regels vanuit de overheid nopen het bedrijf tot verdere professionalisering. Het bedrijf wordt opgedeeld in 3 afdelingen: Transport, Bouwmaterialen en het Aannemingsbedrijf (voor het grondwerk). De werkzaamheden van de broers worden uiteraard ‘gebroederlijk’ over de 3 afdelingen verdeeld, op een natuurlijke en harmonieuze wijze. Helemaal in de geest van oprichter Cees Floris.

In de jaren ’70 opent Floris ook de eerste moderne showroom met een enorm uitgebreid assortiment gevelstenen en dakpannen. Tevens wordt een groot deel gevuld met luxe keukens en sanitair. Het fundament voor de huidige Floris Groep ‘staat’.

Floris Groep, een echt familiebedrijf

Floris Groep en de toekomst

In het verleden gaat de toekomst schuil. Dat maakt de rijke historie van ons familiebedrijf Floris wel duidelijk. Bij de entree van het hoofdkantoor van de Floris Groep in Wormerveer hangt dan ook een prachtig portret van oprichter Cees Floris en zijn zes zonen. De stamhouders van onze onderneming die een stevige basis voor de toekomst hebben gelegd. Hun kinderen en kleinkinderen hebben het familiebedrijf voortgezet en ook de 5e generatie is al werkzaam binnen het bedrijf.

In de loop van de jaren zijn de oorspronkelijke werkzaamheden in het grondwerk op natuurlijke wijze gecombineerd met het leveren van bouw- en afbouwmaterialen.
De firma ‘C. Floris & Zonen’ vond haar thuisbasis aan de Zaan in Wormer. De stapsgewijze ontwikkeling van het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat we in de periode 2005 – 2007 zijn verhuisd naar onze onderkomens in Wormerveer: een Drive-through magazijn met kantoren en winkel en een aparte showroom voor luxe keukens.

De focus van de hele Floris Groep (Bouwcenter, Infra, Keukens, Dak- en installatiematerialen) ligt vooral op het leveren van toegevoegde waarde vanuit onze kennis, ervaring en (logistieke) service.